Din Moldova. Tablouri și schițe din 1850

Discount 13,14 lei Preţ standard 21,90 lei
Numai 1954 ramase
SKU
BOK.0271

ISTORIA CU BLAZON ESTE ISTORIA ELITELOR AUTENTICE.

Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligenţă, bun-gust şi subtilitatea conversaţiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântaţi nu numai cu avere şi ranguri, ci şi cu patriotism, spirit de sacrificiu şi simţul datoriei.
Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocări, literatură „cu ştaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică şi plină de farmec a vechilor elite româneşti sau de pe alte meleaguri.

Colecția Istorie cu blazon vă aduce o nouă scriere care reunește poveștile de odinioară ale meleagurilor moldovenești.

„Materia acestor lucrări este luată din viaţa românilor moldoveni şi este tratată cu atâta cunoştinţă de cauză, cu atâta iubire de adevăr şi totdeodată cu atâta iubire a românilor, încât ne înfăţişează despre ţara noastră [...] o icoană credincioasă, care trebuie să contribuie şi ea a ne face mai bine înţeleşi şi mai bine văzuţi în străinătate. [...] Toate sunt scrise cu vioiciune, cu îngrijire pentru amănuntele împrejurărilor reale şi, pe lângă unele mustrări meritate, cu bunăvoinţă pentru noi.”

TITU MAIORESCU, „LITERATURA ROMÂNĂ ŞI STRĂINĂTATEA”, ÎN CONVORBIRI LITERARE, 1 IANUARIE 1882

„Această veche și știută carte a lui Kotzebue are o tinerețe care biruiește vremea și îmbunează toate vârstele. [...] Este o icoană a societății moldovenești, este viziunea pământului iubit dintre Carpați și Prut, așa cum arătau ele la jumătatea veacului al nouăsprezecelea și cum le-a putut prinde un om crescut pe alt tărâm și adus de împrejurări pe meleagurile noastre.”

GALA GALACTION

Informaţii suplimentare
Traducător Anna-Rosetti Maiorescu
Data apariției Noiembrie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 160
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-062-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Din Moldova. Tablouri și schițe din 1850
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top