Manastirea din Parma

Autor:

Stendhal

Discount 26,34 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1287 ramase
SKU
BOK.0009
Manastirea din Parma este un roman a carui densitate narativa nu lasa nici o clipa de ragaz cititorului dornic de aventura.

Manastirea din Parma este un roman a carui densitate narativa nu lasa nici o clipa de ragaz cititorului dornic de aventura. Naratiunea insasi este pasionanta, Stendhal avand darul de a spune mult in cuvinte putine. Cant de iubire romantica, tragica, patimasa, Manastirea din Parma rezuma visarile de dragoste si duiosie ale autorului sau, realizand in arta ceea ce dorise acesta sa faptuiasca in viata.

Informaţii suplimentare
Autor Stendhal
Traducător TRAIAN FINŢESCU
Data apariției August 2015
Copertă Softcover
Nr. pagini 544
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-936-896-1
new_isbn 9786069368961
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Manastirea din Parma
Rating-ul tău

STENDHAL

      STENDHAL, pe numele său adevărat Marie-Henri Beyle, s-a născut la 23 ianuarie 1783, la Grenoble, într-o familie burgheză. Urmează cursurile Şcolii Centrale din Grenoble, apoi se orientează spre cariera militară, luând parte la campania din Italia a generalului Bonaparte (1800–1801). Întors la Paris, încearcă să se impună în domeniul comercial şi literar, iar aceşti ani vor constitui sursa de inspiraţie pentru personajul lui Julien Sorel din Roşu şi Negru. În 1810 este numit auditor în cadrul Consiliului de Stat, va participa la războaiele napoleoniene, iar în 1814 pleacă în Italia. După decesul tatălui său, Stendhal se reîntoarce la Paris, începe să frecventeze saloanele literare şi îşi înfiinţează propriul cenaclu. Opera sa cuprinde scrieri de istoria artei şi muzicii (Viaţa lui Rossini, 1823), scrieri de teorie literară (Racine şi Shakespeare, 1823, 1825), un eseu filosofic celebru (Despre iubire, 1822), şi romane, cronici ale vieţii şi moravurilor contemporane (Armance, 1827; Roşu şi Negru, 1830; Mănăstirea din Parma, 1839). Lucien Leuwen şi Lamiel, rămase neterminate, vor fi tipărite postum. Se stinge din viaţă la Paris, în ziua de 23 martie 1842, în urma unui atac cerebral, şi este înmormântat în Cimitirul Montmartre.

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top