Program cu publicul

8.00 - 17.00

Transport gratuit

Pentru comenzi mai mari de 70 RON

Manuale și auxiliare

Se acordă importante reduceri de prețuri!

TEL.: 021-319-48-20

Comandă acum !

Program cu publicul

8.00 - 17.00

Transport gratuit

Pentru comenzi mai mari de 70 RON

Manuale și auxiliare

Se acordă importante reduceri de prețuri!

TEL.: 021-319-48-20

Comandă acum !

shopping cart
cart
item - RON0.00

You have no items in your shopping cart.

Subtotal
RON0.00

Mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moşilor

Autor(i):

Ilustraţii ARHIVELE NAŢIONALE ALE ROMÂNIEI
TEXT ANA IORGA, FILIP-LUCIAN IORGA
Tip copertă: Cartonată
ISBN: 9786068723617
Format: 16,5 x 22 cm
Editura: Corint
An apariție: 20/11/2015
Număr pagini: 194
Traducere:

Descarcă:   Descarca View File Mesele de odinioara

Be the first to review this product

ISTORIA CU BLAZON ESTE ISTORIA ELITELOR AUTENTICE.

Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligenţă, bun-gust şi subtilitatea conversaţiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântaţi nu numai cu avere şi ranguri, ci şi cu patriotism, spirit de sacrificiu şi simţul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocări, literatură „cu ştaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică şi plină de farmec a vechilor elite româneşti sau de pe alte meleaguri.
Purtaţi de dorinţa de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon şi să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

Availability: Out of stock

Special Price RON31.92

Regular Price: RON39.90

Details

„Vă invităm să călătorim împreună printre mâncărurile de altădată ale românilor şi să ne aşezăm, măcar cu gândul, la mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moşilor, din epoca fanariotă în perioada interbelică, de la mâncărurile grele şi spectaculoase ale curţilor boiereşti din secolul al XIX-lea la mâncărurile elaborate, rafinate şi elegante ale bucătăriei franceze, vom încerca să revizităm o porţiune agreabilă a trecutului nostru, care ne poate da idei şi pentru prezentul nostru culinar.”
                                                                                                                                                          Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga

Îi plăcea cu deosebire ciorba de ştiucă fiartă în zeamă de varză acră cu hrean, iacniile şi plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varză umplut cu castane şi purcel fript, dacă era întreg. Ion Ghica

În cinste erau, afară de felurile obișnuite în țară și de multe excursiuni în bucătăria franceză, bucatele grecești și turcești: nenumărate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele și caplamalele, cari mai trăiesc și astăzi, precum și altele, din nenorocire defuncte, de care îmi aduc aminte cu jând. Radu Rosetti

Additional Information

autor Ilustraţii ARHIVELE NAŢIONALE ALE ROMÂNIEI
TEXT ANA IORGA, FILIP-LUCIAN IORGA

Customer Reviews

Write Your Own Review

You're reviewing: Mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moşilor

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.