Mihai Caraman - un spion român în Războiul Rece

Discount 36,30 lei Preţ standard 60,50 lei
SKU
BOK.0511

Mihai Caraman e unul dintre cei mai mari spioni din istoria Intelligence-ului românesc

„Mihai Caraman e unul dintre cei mai mari spioni din istoria Intelligence-ului românesc. Cu toate acestea, așa cum demonstrează Florian Banu în Introducere, despre acest spion s-a scris puțin în România. [...] Lovitura dată de Florian Banu prin cartea sa constă în faptul că Mihai Caraman a acceptat să-i facă dezvăluiri despre activitatea sa ca făuritor și coordonator al Rețelei care a spart NATO. ” - Ion Cristoiu

„«Afacerea Caraman» a devenit una dintre marile acțiuni de spionaj ale Războiului Rece și a generat implicații geopolitice, geoeconomice și geostrategice pe termen mediu și lung. Experți și reprezentanți ai elitei serviciilor de spionaj și contraspionaj occidentale și-au exprimat uimirea, respectul și aprecierea pentru modul în care ingeniosul spion român a țesut cu migală, timp de un deceniu, o rețea de agenți care a pătruns în cele mai tainice și bine păzite locuri, unde se redactau și se arhivau secrete esențiale ale Alianței Nord-Atlantice [...].” - G-ral bg. (r) Gheorghe Dragomir

Informaţii suplimentare
Autor Florian Banu
Data apariției mai 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 608
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-612-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Mihai Caraman - un spion român în Războiul Rece
Rating-ul tău

BANU, Florian

Florian Banu s-a născut în 1973, la Hunedoara. A studiat istoria la Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galaţi, şi a obţinut titlul de doctor în istorie în cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”, din Iaşi. Din august 2000 este consilier în cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. 

A publicat mai multe volume de istorie, în calitate de autor: Asalt asupra economiei României. De la Solagra la Sovrom, 2005; „Un deceniu de împliniri măreţe”. Evoluţia instituţională a Securităţii în perioada 1948–1958, 2010; De la SSI la SIE. O istorie a spionajului românesc în timpul regimului comunist (1948–1989), Editura Corint, 2016.

A editat: „Amorsarea” Revoluţiei. România anilor ’80 văzută prin ochii Securităţii, 2012; România şi „războaiele minţii”: manipulare, propagandă şi dezinformare (1978–1989), 2013.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: