Transport gratuit

Pentru comenzi mai mari de 100 RON

021.319.47.97 - Secretariat

0758.053.424 - Aurica Mitrana

0786.883.334 - Iuliana Alexandru

 

Transport gratuit

Pentru comenzi mai mari de 100 RON

021.319.47.97 - Secretariat

0758.053.424 - Aurica Mitrana

0786.883.334 - Iuliana Alexandru

 

Coș
cart
Produse - RON0.00

Nu aveți produse în coș.

Subtotal
RON0.00

Un martor al Marii Uniri

Autor(i):

Ionel Pop
Tip copertă: Flexicover
ISBN: 9786067934465
Format: 13 x 20 cm
Editura: Corint
An apariție: 2018
Număr pagini: 336
Traducere:

Descarcă:   Descarca View File Un martor al Marii Uniri

Be the first to review this product

O carte bine-venită în anul centenarului Marii Uniri

Availability: Out of stock

Special Price RON22.00

Regular Price: RON27.50

Details

„O carte bine-venită în anul centenarului Marii Uniri, având un rol recuperator pentru cel care a fost scriitorul, publicistul, avocatul și omul politic Ionel Pop (unul dintre secretarii Unirii de la 1 Decembrie 1918), care readuce în prezent atât personalitățile care au luptat pentru înfăptuirea României Mari, cât și contextul istoric și locurile în care acești oameni aleși s-au format. În cele două manuscrise inedite – Bătrânii noștri și Genius loci – îi veți putea descoperi pe înaintații noștri, ai tuturor, ai națiunii române de astăzi. O carte-document, o pildă pentru conduită, dedicarea și sacrificiul pe care trebuie să le redescoperim pentru a răzbi în negura vremurilor pe care le trăim...”

ALEXANDRU IOAN BÂRSAN

„Unirea Transilvaniei a fost floarea sufletului, căldura inimii și munca brațelor a milioane și milioane de români, care în șirag de veacuri au trăit în lumina unui ideal, în căldura unei nădejdi și adesea s-au fărâmițat în țărâna pământului românesc fără să lase vreun nume. Sunt fericit că m-am încadrat în această moștenire și am trăit zilele glorioase ale izbânzii.”

IONEL POP

„Mai toată istoria românilor în marile sale articulații de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din prima jumătate a secolului XX ni se desfășoară în fața ochilor prin lentila lui Ionel Pop, personalitate fascinantă el însuși, care s-a intersectat cu oameni care au făcut istorie în Transilvania de până la Primul Razboi Mondial sau după 1918, în România Mare. Amintirile memorialistului caută să îmbrace în cuvinte adecvate, atent formulate, atât dificultățile, cât și împlinirile (personale sau colective) la care a fost martor ocular. Fie că, măcar acum, la 100 de ani de la Marea Unire, să putem descoperi în România contemporană și, mai ales, în cea viitoare «cursul mare și liniștit» al unei națiuni mărețe, mândre de trecutul pe care și l-a asumat cu responsabilitate și cu încredere în destinul ei istoric din această parte a Europei.”

IOAN BOLOVAN

Additional Information

autor Ionel Pop

Customer Reviews

Write Your Own Review

You're reviewing: Un martor al Marii Uniri

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.