CAPITANUL SINGLETON

16,50 lei
Numai 1946 ramase
SKU
EDU.168
Alături de alte titluri (Moll Flanders, Un jurnal din anul ciumei), romanul Căpitanul Singleton se înscrie în seria cărţilor de aventuri. Eroii, în frunte cu tânărul care va deveni apoi căpitanul unei echipe de piraţi, trăiesc nemaipomenite întâmplări, cutreierând mările şi oceanele şi acumulând averi fabuloase.

Daniel Defoe (1659–1731) este considerat fondatorul romanului realist englez. Însă înainte de a fi scriitor, Defoe a fost om de afaceri şi jurnalist. Cunoscut publicului cititor mai ales prin romanul Viaţa şi nemaipomenitele aventuri ale lui Robinson Crusoe (1719), Daniel Defoe aduce în acest roman un elogiu puterii omului de a supravieţui în momente limită şi de a stăpâni natura în împrejurări ostile.

Alături de alte titluri (Moll FlandersUn jurnal din anul ciumei), romanul Căpitanul Singleton se înscrie în seria cărţilor de aventuri. Eroii, în frunte cu tânărul care va deveni apoi căpitanul unei echipe de piraţi, trăiesc nemaipomenite întâmplări, cutreierând mările şi oceanele şi acumulând averi fabuloase.

Informaţii suplimentare
Autor Daniel Defoe
Traducător Lucian Popa
Imprint Corint Educaţional
Data apariției August 2015
Copertă Flexicover
Nr. pagini 352
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-866-855-0
new_isbn 9786068668550
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:CAPITANUL SINGLETON
Rating-ul tău

Daniel Defoe

DEFOE, Daniel

Publicist si romancier, fiu al unui macelar din Londra, pe nume Foe, DANIEL DEFOE (1660?1731) are parte de o viata plina de peripetii, asemenea unora dintre eroii sai. Atras de comert, pe care-l practica o vreme, dupa ce da faliment se indreapta spre publicistica, expunandu-si luarile de pozitie (veritabile pamflete politice si sociale) in propriile reviste. Participa deschis la viata politica, incredintandu-i-se chiar unele misiuni secrete; dar adevarata sa vocatie, cea de romancier, si-o descopera abia in jurul varstei de 60 de ani, cand tipareste romanul care-l ca face nemuritor, Robinson Crusoe (1719). Ii vor urma Moll Flanders si Povestea colonelului Jacque (1722), Jurnal din anul ciumei (1723), Roxana (1724). Critica il considera, pe buna dreptate, drept parintele romanului realist englez.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top