Carnete de război 1916-1917

Discount 11,00 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 1929 ramase
SKU
BOK.0375

Centenarul Primului Război Mondial

„Am crescut cu un tată... legendar, un tată imaginat din povestiri de familie, recreat din crâmpeie de conversaţii surprinse întâmplător, întruchipat în mintea-mi de copil din fotografii arătate sau aflate pe dibuite. [...] Aşa s-a împlinit ca, sortit fiind de a copilări fără tată, firea lui să-mi fie totuşi mereu aproape. De desluşit însă în profunzime nu am desluşit-o decât atunci când mama mi-a încredinţat carnetele cu însemnările lui din timpul războiului pe care l-a trăit. [...] Am putut astfel simţi bucuria lui din zilele de pătrundere în Ardeal și de eliberare a sudului acestuia; dezamăgirea uriaşă resimţită de el la retragerea pe Valea Oltului; deziluziile sale descoperind deficienţe de caracter la unii colegi de luptă; uluirea sa la gafele unor comandamente în timpul apărării trecătorilor din Munţii Buzăului. Mi-am imaginat efortul şi anxietăţile lui din timpul rezistenţei disperate de la Azuga şi de pe Valea Cerbului, apoi incomensurabila dramă morală, totodată şi schiloditoare fizic, a retragerii, de-a lungul unei singure nopţi de iarnă, infinit de lungă, pe Valea Prahovei, ce se deschidea în câmpie printre câmpurile petrolifere în flăcări, abaterea către Buzău, urmată de istovitoarea mărşăluire în retragerea către Moldova.”

DAN ROMALO

Informaţii suplimentare
Autor Grigore Romalo
Data apariției Noiembrie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 192
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-240-9
new_isbn 9786067932409
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Carnete de război 1916-1917
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top