Dicționar de informatică

Discount 29,90 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1981 ramase
SKU
EDU.291

Dicţionarul le poate fi util celor care activează în domeniul educaţional, atât în învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal, la toate filierele, profilurile şi specializările), cât şi în cel universitar.

Acest dicţionar le oferă cititorilor posibilitatea de a avea acces, folosind o singură sursă, la definiţiile unui număr mare de termeni utilizaţi în informatică şi în studiul sistemelor informatice. Definind circa două mii de termeni, lucrarea clarifică într-o manieră simplă şi accesibilă sensul unor cuvinte şi expresii incluse în vocabularul de bază al informaticii.

Dicţionarul a fost elaborat astfel încât să poată fi consultat de utilizatori cu diverse niveluri de pregătire în domeniul calculatoarelor, de la începători la specialişti. Această abordare ţine seama de faptul că tehnica de calcul este utilizată de un număr din ce în ce mai mare de persoane, în diverse scopuri. Un număr important de termeni se referă la utilizarea calculatoarelor în activitatea de predare-învăţare-evaluare în educaţie (e-Learning). Aceştia sunt definiţi in extenso, oferindu-le educatorilor un util material didactic. De asemenea, sunt prezentate pe scurt biografiile unor personalităţi ştiinţifice (programatori, matematicieni, ingineri) care au adus contribuţii decisive la dezvoltarea informaticii şi a sistemelor informatice.

În sfârşit, lucrarea include prezentări ale unor aplicaţii populare, atât proprietare, cât şi open source, precum şi ale unor site-uri care oferă diverse resurse, software şi servicii folosite adesea şi în educaţie.

Informaţii suplimentare
Autor Traian Anghel
Imprint Corint Educaţional
Data apariției Septembrie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 448
Format 14,5 x 20,5 cm
ISBN 978-606-793-178-5
new_isbn 9786067931785
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Dicționar de informatică
Rating-ul tău

ANGHEL, Traian

Traian Anghel, profesor cu gradul didactic I la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila, este absolvent al Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti şi al unui curs postuniversitar de informatică la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. A publicat lucrări în care sunt prezentate teme referitoare la programarea Web şi a plăcii de dezvoltare Arduino, precum şi la utilizarea calculatoarelor şi a resurselor online în educaţie. De asemenea, a publicat culegeri de probleme de fizică destinate utilizării la clasă, precum şi pregătirii elevilor pentru participarea la olimpiadele şcolare, la examenul de bacalaureat şi la concursul de admitere în învăţământul superior.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: