Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust

Discount 36,30 lei Preţ standard 60,50 lei
Numai 1956 ramase
SKU
BOK.0516

Eleganță, fast și bun-gust

„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. [...] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.”

Ștefania Dinu

Informaţii suplimentare
Autor Stefania Dinu
Data apariției Iunie 2019
Copertă Hardcover
Nr. pagini 192
Format 16,5 x 22 cm
ISBN 978-606-793-603-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

DINU, Ștefania 

Din anul 1994 muzeograf  în cadrul Muzeului Naţional Cotroceni şi din decembrie 2016 - director general adjunct (ştiinţific).

  Absolventă a Facultăţii de Istorie - Universitatea din Bucureşti, iar din anul 2007, doctor în istorie al aceleiaşi facultăţi, cu teza Viaţa cotidiană la Curtea Regală a României (1914-1947) publicată cu acelaşi titlu, în cursul anului 2011, la Editura Cartex. Coordonarea în colaborare cu dr. Liviu Brătescu - Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” - Iaşi a volumului Monarhia în România - O evaluare: Politică, memorie şi patrimoniu, publicat la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, 2012.

  În calitate de muzeograf a organizat pe simeza Muzeului Naţional Cotroceni expoziţii de patrimoniu având ca subiect viaţa cotidiană la Curtea Regală a României, viața și activitatea unor personalități al căror nume este legat de ansamblul de la Cotroceni, alături de expoziții de fotodocumentare legate de aniversarea unor evenimente importante ale istoriei românilor.

  Ștefania Dinu este o prezenţă constantă în cadrul simpozioanelor, meselor rotunde şi dezbaterilor organizate de muzeele și instituțiile de învățământ din Bucureşti şi din ţară, dar şi în paginile volumelor şi revistelor de specialitate, prin articole şi studii având ca teme principale istoria regalității România și contribuția familiei regale la procesul de modernizare al societății românești.

  A susținut numeroase interviuri la Radio şi Televiziune privind evenimentele culturale organizate de Muzeul Naţional Cotroceni, documentare legate de istoria Palatului Cotroceni şi a regalităţii în România.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top