Operaţiunea Anthropoid. Povestea asasinării lui Heydrich

Discount 5,00 lei Preţ standard 34,90 lei
Numai 969 ramase
SKU
BOK.0106
Operaţiunea Anthropoid este un roman istoric postmodern despre asasinarea lui Reinhard Heydrich, supranumit „Călăul din Praga”.

Premiul Goncourt pentru roman de debut 2010

Operaţiunea Anthropoid este un roman istoric postmodern despre asasinarea lui Reinhard Heydrich, supranumit „Călăul din Praga”. Veţi urmări cu sufletul la gură aventura lui Jozef Gabčík şi Jan Kubiš, de la evadarea lor dramatică din Cehoslovacia ocupată de nazişti până la atacul fatal care îl va răpune pe Reinhard Heydrich şi care va duce, în cele din urmă, şi la moartea lor violentă, în cripta unei biserici din Praga. O carte în egală măsură despre trecut şi despre felul în care se poate scrie despre trecut, romanul lui Laurent Binet reprezintă o întrepătrundere magistrală de memorii, actualitate şi imaginaţie narativă.

„Un scriitor care reuşeşte să nareze un episod de istorie autentică şi, totodată, să împărtăşească propria viziune asupra lumii. [...] Găseşti de toate în Operaţiunea Anthropoid: referiri la Tarantino, Chaplin, Bogart, la filmele lui Fritz Lang şi Douglas Sirk.” Philippe Labro, Le Figaro

„Operaţiunea Anthropoid este o meditaţie asupra raportului dintre realitate şi ficţiune, dintre istorie şi roman.” Le Monde

Informaţii suplimentare
Autor Laurent Binet
Traducător Mihaela Stan
Copertă Flexicover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-862-386-3
new_isbn 9786068623863
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Operaţiunea Anthropoid. Povestea asasinării lui Heydrich
Rating-ul tău

BINET, Laurent 

       Laurent Binet s-a născut în 1972. Și-a făcut studiile la Sorbona, în Paris. În anul 2000 debutează cu o scriere de inspiraţie suprarealistă, Forces et Faiblesses de nos muqueuses, iar în 2004 publică La Vie professionnelle de Laurent B, mărturie a experienţei sale ca profesor de liceu. Cunoaște succesul ca scriitor în 2010, cu romanul istoric HHhH (Operaţiunea Anthropoid în versiune românească), publicat la Editions Grasset, care obţine Premiul Goncourt pentru roman de debut în 2010 și Prix des lecteurs du Livre de Poche în 2011. În 2012 apare Rien ne se passe comme prévu, o relatare a campaniei lui François Hollande.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top