Rânduiala firii

32,90 lei
Numai 1977 ramase
SKU
BOK.0250

Rânduiala firii este una dintre bombele cu ceas ale literaturii."

Colecția Clasici ai literaturii universale vă oferă o nouă capodoperă a altor vremuri: Rânduiala firii de Samuel Butler.

Rânduiala firii este una dintre bombele cu ceas ale literaturii. [...] Această carte a zăcut ascunsă în biroul lui Samuel Butler vreme de treizeci de ani, abia așteptând să arunce în aer familia victoriană și, odată cu aceasta, întregul edificiu măreț al romanului victorian, cu pilaștrii săi de susținere cu tot...”   V.S. Pritchett

„Dacă vreodată casa mea ar fi cuprinsă de un incendiu, singurul roman victorian pe care l-aș salva din flăcări ar fi Rânduiala firii... Fiecare scriitor contemporan care are un simț dezvoltat al ironiei îi este, probabil, într-o oarecare măsură, îndatorat, direct sau indirect, lui Butler, care a avut nenorocul de a fi un om al secolului al XX-lea născut în anul 1835.”   William Maxwell, The New Yorker

Informaţii suplimentare
Autor Samuel Butler
Traducător Florin Vasilescu
Data apariției Septembrie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 496
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-004-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Rânduiala firii
Rating-ul tău

BUTLER, Samuel

      SAMUEL BUTLER (1835−1902) s-a născut în Langar, Nottinghamshire, într-o familie de clerici. Acela care avea să devină unul dintre cei mai iconoclaști autori victorieni și care avea să inspire scriitori dintre cei mai diverși, de la G.B. Shaw la E.M.Forster și de la D.H. Lawrence la James Joyce și Aldous Huxley nu a avut deloc o carieră literară în adevăratul sens al cuvântului, probabil pentru că, fiind un gânditor original și profund, i-a fost imposibil să se înregimenteze într-o grupare literară, nefăcând parte din nicio coterie și neputând fi descris ca aparținând niciunui sistem, niciunui curent literar. În plus, literatura a reprezentat doar una dintre pasiunile sale, căci a fost, totodată: pictor, compozitor – Gavote, menuete, fugi și alte scurte compoziții pentru pian (1885), Narcis (1888), Ulise, un oratoriu (1888) −, traducător – Iliada (1898), Odiseea (1900) −, pasionat cercetător amator al teoriilor evoluționiste de început – Viață și obicei (1878), Evoluționismul, vechi și nou... (1879), Memorie inconștientă (1880), Norocul sau șiretenia... (1887) −, teolog – Dumnezeu cel știut și cel neștiut (1909) −, critic literar – Autoarea Odiseei (1897), Sonetele lui Shakespeare reconsiderate (1899), Umorul lui Homer și alte eseuri (1913) −, dar și critic de artă – Alpii și sanctuarele din Piemont (1881), Ex voto (1888). Cele mai importante lucrări ale sale, acelea care i-au adus gloria, fie ea și postumă, rămân însă scrierile sale literare, pline de forța de a critica societatea victoriană în modalități pline de satiră amară și sarcasm. Acestea aveau să îl ridice la statutul de autor filozofic și veșnic paradoxal: Erewhon (1872), Erewhon revizitat douăzeci de ani mai târziu (1901) și Rânduiala firii (1903).

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top