Stalinismul de fiecare zi. Viaţa cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930

Discount 19,74 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1934 ramase
SKU
BOK.0222

„Este o foarte bună monografie; superb scrisă, clar organizată și bine documentată. Relatarea autoarei Sheila Fitzpatrick despre viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930 poate fi citită de cei interesați nu doar de perioada stalinistă, ci în general de istoria secolului al XX-lea.” Chris Ward, The Russian Review

Corint Istorie vă prezintă o nouă carte potrivită pentru adulții interesați nu doar de perioada stalinistă, ci în general de istoria secolului al XX-lea: Stalinismul de fiecare zi. Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930.

Sheila Fitzpatrick și-a asumat cu îndrăzneală să schimbe perspectiva asupra modelului totalitar, oferind în această lucrare clasică o interpretare provocatoare, „revizionistă”. Autoarea descrie modul în care cetățenii sovietici au încercat să ducă un trai obișnuit, în condițiile neobișnuite ale regimului stalinist. Ni se propune o explorare temerară și originală a comunismului sovietic, a acelei laturi invizibile pe care propaganda oficială a ascuns-o cu grijă. Destine de victime și torționari, anonimi și oameni celebri, defavorizați și privilegiați ne sunt înfățișate în contextul tenebrosului deceniu al patrulea, la apogeul Marii Terori.

Informaţii suplimentare
Autor Sheila Fitzpatrick
Traducător Alina Popescu
Data apariției Aprilie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 528
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-379-2
new_isbn 9786068723792
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Stalinismul de fiecare zi. Viaţa cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930
Rating-ul tău

FITZPATRICK, Sheila

       Sheila Fitzpatrick s-a născut în 1941 în Australia. Predă la Universitatea din Sydney și specializarea ei principal este istoria Rusiei moderne. A fost liderul unei generații de istorici revizioniști și a atras atenția asupra unei interpretări sociale a istoriei, care nu se concentrează pe aspectele politice.  

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top